Tester pentru sol 4 in 1 digital, valoare ph, contor de acid, masurator umiditate, interior si exterior

81,81 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Cod produs - SKU ALB_IS00008691
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.

Descriere

Tester pentru sol 4 in 1 digital, valoare PH, contor de acid, masurator umiditate, interior si exterior


Contor acid - Contor al ph-ului solului


Testerul poate fi folosit la citirea PH-ului, a umiditatii si temperaturii solului, cat si a luminii soarelui. Cu ajutorul comutatorului de pe spate selectati daca doriti sa masurati caracteristicile solului sau lumina soarelui. Rezultatele pot fi cu usurinta citite pe afisajul LCD al dispozitivului si nu pe o scala, cum este in cazul dispozitivelor clasice. Pentru a selecta scala Fahrenheit sau scala Celsius, folositi comutatorul din dreapta. Testerul este compact, fiind usor de deplasat atat in exterior, cat si in interior.


Testerul dispune de oprire automata dupa 90 de secunde, in cazul in care nu il opriti dvs folosind butonul OFF. Se prelungeste astfel durata de viata a bateriei.


Dispozitivul defineste cu exactitate starea solului, fiind un real ajutor atunci cand doriti sa cultivati fructe si legume, deoarece va ajuta sa mentineti conditiile optime pentru culturile dvs.


Masurarea umiditatii


Asezati cu atentie contorul in pamant, pentru a nu distruge radacinile plantelor, la o distanta de 5 - 10 cm inaltime fata de sol. Daca pe ecran citim "DRY" inseamna ca solul este foarte uscat, daca, in schimb, apare notiunea de "WET", inseamna ca avem de-a face cu un sol foarte umed.


Masurarea PH-ului


Pentru ca o proba de sol sa fie fiabila, se recomanda prelevarea de probe din mai multe locuri, in felul urmator: la fiecare 100 de m patrati de sol, trebuie colectate 3 sau 4 probe de sol de la 20 cm adancime. Se pun intr-un borcan si se inlatura radacinile, pietrele etc, iar peste aceste probe se toarna putina apa. Se introduce sonda si dupa un minut se citesc rezultatele. In functie de rezultatul afisat, va fi nevoie de acidificarea sau dezacidificarea solului, in functie de nevoile plantei.


Expunerea la soare


Intensitatea luminii va aparea pe scara dupa ce indrepati dispozitivul spre sursa.


Temperatura solului


Temperatura solului constituie un factor decisiv in dezvoltarea plantelor. Pentru a masura temperatura din sol este suficient sa introduceti sonda in sol si va fi afisata temperatura ambianta.


Specificatii:


- aplicare: interior si exterior


- alimentare: baterie de 9V (nu este inclusa)


- scara de masurare a temperaturii: DRY+ WET+


- scara de masurare a PH-ului: 3.5 - 8


- scara de masurare a insolatiei: LOW- HGH+


- scara de masurare a temperaturii solului: -9 - +50


- dimensiuni (lungime + latime + inaltime): 3.5 + 6 + 33 cm


- greutate: 70 gr


- greutate cu ambalaj: 180 grDetalii

SKU
ALB_IS00008691
Brand