Contacteaza-ne: 0753 025 302

Termeni si Conditii

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. www.autocris.ro îsi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fãrã o alta notificare.

1. Definitii si termeni

Vanzator – www.autocris.ro

Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Client – persoana fizica / persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre autocris.ro (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre autocris.ro si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

Utilizator – orice persoana fizica/juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Nickname – pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumparator poate adauga Continut pe Site. Nickname-ul este asociat informatiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii bunuri, etc.).

Favorite – sectiune din Cont care permite Cumparatorului / Utilizatorului sa isi creeze Liste.

Lista – pagina web din Favorite in care Cumparatorul/Utilizatorul poate adauga Bunuri pe care le considera a fi preferate si pe care, ulterior, le poate adauga in cosul de cumparaturi („cosul meu”).

Listele pot fi:

  • Publice: orice Client/Cumparator/Utilizator poate vizualiza Lista Cumparatorului/Utilizatorului in cazul in care acesta a distribuit-o pe retelele de socializare (Facebook, Twitter si Google+) sau daca acceseaza profilul public al Cumparatorului/Utilizatorului din Site. Listele sunt publice, iar Cumparatorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca private oricand, direct din Contul sau, sectiunea Favorite.
  • Private: acestea pot fi vizualizate numai de titularul Contului. Cumparatorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca si publice oricand, direct din Contul sau, sectiunea Favorite.

Site – domeniul www.autocris.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continut

  • toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic; continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
  • informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
  • informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
  • date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.
  • Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative ?i de a spune daca produsul sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Utilizator/Client/Cumparator fata de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/Cumparator asupra unui produs sau serviciu.

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Intrebare – formula de adresare catre alti Utilizatori/Clienti/Cumparatori cu scopul de a obtine informatii despre produsele sau serviciile din pagina respectiva.

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului care a adresat o Intrebare in Site, in pagina unui anumit produs. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Utilizator/Client/Cumparator unui alt Utilizator/Client/Cumparator in cadrul unei discutii.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre autocris.ro, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Taxa de timbru verde – valoarea exprimata in lei, platita de catre Vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

2. Accesul la informatiile de pe site

autocris.ro garanteazã utilizatorului acces limitat, in interes personal, pe site-ul nostru si nu ii conferã dreptul de a descãrca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei, fãrã acordul prealabil scris al acesteia.

3. Contul dumneavoastrã.

Daca folositi site-ul www.autocris.ro, sunteti rãspunzãtor pentru actualizarea, pãstrarea confidentialitãtii si a protectiei datelor dumneavoastrã personale si a parolei de acces. Dumneavoastrã sunteti direct rãspunzãtor pentru a restrictiona accesul altor persoane la calculatorul pe care îl folositi pentru accesul pe contul autocris.ro

4. Frauda

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul site-ului autocris.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul autocris.rova fi considerat o tentativa de fraudare a site-ului autocris.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia (acelora) care a(u) incercat acest fapt.

5. Comunicarea electronica

Când vizitati www.autocris.ro sau ne trimiteti email-uri, comunicati cu noi pe cale electronica, sunteti de acord ca toate aceste comunicãri: email-uri, note, conventii, newslettere, stiri sau orice alt tip de informatii pe care noi le furnizam electronic, satisfac toate cerintele legislatiei nationale si europene. Acceptul dumneavoastrã de a comunica cu noi pe aceasta cale, fie ca numai primiti aceste informatii sau si in cazul in care dumneavoastrã ne trimiteti informatii pe cale electronica, reprezintã un accept echivalent cu semnãtura olografa pe orice document fizic, ca si cum aceste informatii ar fi tipãrite pe un suport fizic, in scris. Dumneavoastrã, si autocris.ro deasemenea, sunteti de acord sa respectati întocmai cele comunicate pe cale electronica, punând folosirea acestor comunicãri sub incidenta prezentului document numit Termeni si conditii.

6. Dreptul de autor

Continut site-ului www.autocris.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date - este proprietatea autocris.ro si a furnizorilor sãi si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fãrã acordul scris al autocris.ro a oricãror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

7. Comentariile si alte comunicãri ale utilizatorilor

Utilizatorii care acceseazã site-ul www.autocris.ro pot face comentarii la adresa lui si-a produselor oferite, care pot fi publicate pe site dupã o aprobare prealabila. autocris.ro îsi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a nu publica pe site comentarii cu continui ilegal, obscen, amenintãtor, defãimãtor, care tulbura in vreun un fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contine virusi, texte vizând diverse campanii de promovare, scrisori in lant, mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.

autocris.ro nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despãgubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicãri. In cazul trimiterii unor informatii, altele decât cele legate de procesul de cumpãrare/vânzare a unor produse, se considera ca utilizatorul conferã societarii autocris.ro si afiliatilor/asociatilor acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum si dreptul de a o distribui prin orice mijloc media oriunde in lume.

Utilizatorul garanteazã ca are toate drepturile asupra continutului pe care îl transmite pentru a fi publicat pe site, prin orice modalitate, astfel încât, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei persoane. autocris.ro nu isi asuma nici o responsabilitate privind posibilele daune provocate de folosirea continutului acestor comentarii de cãtre utilizatorii site-ului, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitãtii ca si restul continutului de pe site, conform articolelor din acest document.

8. Despre produse si servicii

autocris.ro nu oferã nici o garantie, in mod expres nici implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fãrã limitare la funcionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea si tinerea la zi a continutului, materialele sau produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpãrarea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.).

Continutul autocris.ro (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este alcãtuit in strânsa colaborare cu reprezentanti producãtorilor respectivi in Romania . Din acest motiv, autocris.ro nu îsi asuma responsabilitatea pentru descrierile si specificatiile produselor afisate in site, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia noastrã de cãtre reprezentantei fiecãrei mãrci. autocris.ro si partenerii sãi îsi rezerva dreptul sa modifice specificatiile tehnice ale produselor fãrã o notificare prealabilã.

Produsele si serviciile sunt oferite "asa cum sunt" si in limita stocului disponibil. Din acest motiv autocris.ro îsi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs dispare din oferta curenta a importatorului sau nu este in stoc.

9. Despre preturi

Preturile prezentate includ TVA (19%) si nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site altfel. Pretul de achizitie tipãrit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consultantul de vânzãri in momentul confirmãrii comenzii ca fiind comanda fermã.

În ciuda eforturilor noastre, un mic numãr de produse pot avea pe site preturi gresite, stabilite in mod eronat de cãtre sistemul nostru informatic. In aceste conditii, întotdeauna se considera pret final cel acceptat de cãtre client in cadrul discutiilor purtate cu consultantii nostri de vânzãri.

Daca pretul real al produsului este mai ridicat decât pretul afisat pe site, consultantii nostri de vânzãri sunt îndreptãtiti sa va satisfacã cererea de a va livra produsul la pretul publicat pe site, numai in mãsura in care vom putea face acest lucru, dupã cum si dumneavoastrã sunteti îndreptãtit sa refuzati comanda respectiva.

In cazul in care pretul real este mai mic decât pretul publicat pe site, iar dumneavoastrã ati achitat pretul in avans prin diferite metode (OP, card bancar, etc), diferenta va fi returnata dupã cum se va conveni de comun acord, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data primirii produsului.

10. Linkuri cãtre alte site-uri, server, browser

autocris.ro nu va putea fi fãcut responsabil pentru eventualele erori apãrute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzând modificãri ale site-ului, setãri, sau actualizãri. autocris.ro nu va putea fi fãcut rãspunzãtor pentru erorile apãrute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului autocris.ro.

autocris.ro nu rãspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legãturi de pe site-ul autocris.ro

Pentru respectivele site-uri, rãspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.

11. Termenii de utilizare a newsletter-ului

Abonarea si dezabonarea la newsletter-ul distribuit de site-ul autocris.ro este gratuita si voluntara, si implica acceptarea urmãtorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si oricând va puteti dezabona urmând instructiunile din subsolul fiecãrui email. Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia româneasca si internationalã.

Utilizarea newsletter-ului se face in aceleasi conditii de limitare a rãspunderii din punctul de vedere al continutului precum se autorizeazã si folosirea site-ului, in conditiile prevãzute de prezentul document (vezi articolele 4 - 11), iar politica de confidentialitate este descrisa pe larg in sectiunea corespunzãtoare pe site denumita Politica de Confidentialitate.

autocris.ro detine toate drepturile asupra continutului newsletter-ului trimis cãtre abonati in aceleasi conditii ca si pentru informatiile publicate pe site (vezi articolele 2 si 4), in concordanta cu prevederile acestui document.

Abonatii newsletter-ului autocris.ro pot retrimite aceste comunicãri comerciale si altor persoane, pe rãspunderea lor, si in conditiile in care nu au modificat nici structura, nici continutul mesajelor respective.

Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului autocris.ro mesajele comerciale, se considera ca au fost informate in prealabil de cãtre abonati despre prevederile prezentului document. In acest context, autocris.ro nu poate fi fãcut rãspunzãtor sub nici o forma de actiunile abonatilor sãi.

autocris.ro îsi rezerva dreptul de a restrictiona accesul oricãrui abonat la newsletter, dupã o notificare in prealabil - sau - fãrã o notificare in prealabil, despre aceasta intentie, daca autocris.ro are orice fel de motive pentru a crede ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.

12. Dispozitii finale

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe autocris.ro, sau de informatiile prezentate pe acest site, si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucrãtoare de la data sesizãrii in scris a problemelor, de cãtre utilizator.

In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele pãrti. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii de Utilizare a site-ului autocris.ro , clientul îsi asuma in totalitate aceste riscuri.